קול קורא למובילים מקומיים
מה הידע שלך לגבי ההיסטוריה העכשווית של המקום בו הינך גר/ה - כיצד הוא התחיל ומה היו כמה מהגורמים שעזרו לו ללבלב ולצמוח ? כל עיר התחילה מחלום של אדם, שניים או קהילה קטנה שחבריה רוצים להתחבר ולחיות יחד. במרוצת הזמן הקהילות וההתארגנויות הללו הפכו ליישוב מסודר (פחות או יותר), כשאם הם הצליחו ממש להתארגן (וגם לגדול לצמוח) אזי במרוצת הזמן היישוב הזה הופך לעיר - יש כאלה שיקראו לתהליך הזה "עיור" ויש גם כאלה שיקראו לו "חדשנות חברתית" (מישהו/י אמר/ה אולי "יובל נח הררי" ? :)
בהמשך לחשיפה של "העולם החדש" בשנת 1492, השנה בה נתקל קולמבוס באמריקה אנחנו נמצאים כיום ב"עידן/דור הענן" (אני בכוונה כותב "גילוי" במרכאות - הוא זה שגילה את העולם הזה, לילידים שגרו שם מאות שנים העולם הזה היה כבר ברור כשמש). אנו נמצאים בעיצומו של תהליך השינוי ומעבר מתרבות אנלוגית (והיררכית) לתרבות דיגיטלית (ורשתית) - בעולם בו אחד המושגים המובילים של התחום הוא "digital transformation" (הנה, אפילו בבלוג של צה"ל כותבים על זה בחודש שעבר), כשיש על כך שלל מקרי בוחן אם זה ברמה המקומית או הגלובלית, מוצלחים יותר (או לצערינו מוצלחים פחות).
בשנים האחרונות מתקדם השלטון המרכזי וגם המוניציפלי ולאט לאט מתפתח ומשתנה - אם זה ברמת הגופים עצמם - הכנסה של מערכות טכנולוגיות חדשות והתאמה (או פיתוח ויצירה) של שירותים לתקופה העכשווית.
בימים אלו (ועד ה-19.1) ישנו קול קורא לרשויות מקומיות המעוניינות להצטרף למהפכה הדיגיטלית ולהשתתף בתוכנית
"מאיצים דיגיטליים בשלטון המקומי" (מחזור ד') תוכנית בת 13 מפגשים שמטרתה היא קידום דיגיטציה ברשויות המקומיות בישראל.
התוכנית מניעה ליצירת השינוי הרצוי ומכשירה מובילי שינוי – עובדים מקרב הרשויות המקומיות שייבחרו וירכשו את הכלים לקדם חדשנות דיגיטלית ברשויות המקומיות, לשפר תהליכי עבודה ושירותים באמצעות טכנולוגיה ולהשתלב בקהילה הכלל-ארצית של מקדמי הדיגיטציה ברשויות המקומיות.
התוכנית מתקיימת בשיתוף פעולה בין מטה "ישראל דיגיטלית" במשרד לשוויון חברתי ובין משרד הפנים כך שאם אתם מכירים אנשים שעובדים ברשויות מקומיות מוזמנים לשתף אותם בקישור הזה כדי שגם הרשות שלכם תהיה מעודכנת - לפרטים מלאים והרשמה ---->>> בקישור הזה
- אז מה לדעתך יעזור לתהליכים אלו לקרות ביתר קלות ? - מה בעינייך הסוגיות המרכזיות שהשינוי הזה יזדקק להתייחס אליהן ?
אז מה זה "שיתוף ציבור"
דוגמא לאחד השינויים המרכזיים שהטרנספורמציה הדיגיטלית מביאה הוא היכולת להשתמש בפלטפרומות שונות של מדיה חברתית שמאפשרות כיום דרכים שונות של תקשורת דיאלוגית עם בעלי עניין רבים (ברמות של אלפי ומאות אלפי אנשים) - "שיתוף ציבור" קוראים לזה - מונח שאני לא ממש מתחבר אליו. בשנת 2017 הוציא אגף חברה וממשל במשרד רוה"מ מדריך עם מודל ומתודולוגיה תהליכית לשיתוף ציבור כשבשנים האחרונות הם עובדים להנגיש את התפיסות, מודלים, וכלים הללו משני צידי השדה - ממרומיו לגופים הביצועיים - משרדי הממשלה השונים והגופים הציבוריים הגדולים ומן העבר השני - לציבור האזרחים. ביום ד' הקרוב ה-15.01 בשעות 17:00-20:30 יערך בחלל של ברחוב שוקן 32, תל אביב בחלל של 2BHUB מפגש האחרון לתהליך של פיתוח אסטרטגיה לכלי שיתוף ציבור חדש בישראל בו גם אנו השתתפנו זהו הלינק --->>> להרשמה
(פה ניתן לראות את סיכום המפגש השני) - אז אולי נתראה ברביעי.
נוסף על כך - אם הינך בתחום, אזי מוזמנ/ת גם להצטרף לפורום המקצועי בנושא שאנו מובילים שנפתח כבר ב-2016.
רעי דישון הוא מייסד CommAgain - ארגון העוסק בחדשנות חברתית ופיתוח קהילות וארגונים, במקביל הוא ממייסדי הפורום המקצועי והוותיק (2014) בארץ בתחום הכולל כיום כ-1500 משתתפים מכלל החברה האזרחית בישראל - מקהילות Grassroot, דרך נציגים מהמגזר השלישי, מוניציפלי, ציבורי, ארגוני תשתית, אקדמיה, צה"ל וממשלה.
רעי בעל תואר בעיצוב (עם התמחות בחברה וסביבה), אחד מנציגי Burning Man בארץ, עמית קהילת ROI מייסודה של קרן שוסטרמן ואצר את מרכז המבקרים לחדשנות וסטארטאפים של תגלית שהיה הראשון בארץ.