top of page
פוסטים אחרונים
ארכיון

נשות העולם התאחדו נא ! (והנהיגו)

במסגרת האבולוציה של הרשת וה"קהילות" אנו רואים תהליך די מעניין ובו כמה שלבים:

א. הרשת מאפשרת התחברות של אנשים ע"ב פלטפורמה תקשורתית זאת או אחרת ומעגלים חברתיים שונים (ביה"ס, צבא, תחומי עניין, שכונה וכ"ו)

ב. בשלב השני נוצרת "התקהלות" - קהילות קטנות של בין כמה עשרות למאות חברים עם רמה כזאת או אחרת של אמון, השתתפות, פעילות, שיתוף מידע, ידע וניסיון, תמיכה הדדית ולעיתים גם יציאה מהמרחב הוירטואלי אל מפגשים פיזיים.

ג. השלב הבא הוא כמובן "התקבצות" לקבוצה - למרות שרצוי לציין שלא מעט קבוצות פוסחות ומדלגות בזריזות על פני השלב השני בשל הקלות והפשטות של יצירת קבוצות וירטואליות וסף החסם הטכנולוגי (או כמו שמישהו כתב בפייסבוק - "כל טמבל בימינו יכול לפתוח איזה קבוצה ולהחליט שהוא איזה דיקטטור בזעיר אנפין של טרטוריה וירטואלית זאת או אחרת"). רוב הקבוצות הללו הן סביב שייכות מסויימת (מגדר, איזור גיאוגרפי, תפיסת תרבות/דת), תחום עניין/עיסוק (עובדות לא חשובות או עצמאיים לדוגמא). ד. שלב יותר מתקדם הוא שלב של התארגנות אם זה מבחינת יצירה של קווים מנחים, מטרות כלשהן (אם זה לטווח הקצר או הארוך), חזון, זהות ויזואלית, מנהגים, מפגשים וכ"ו וכן חלוקת אחריות ותפקידים כשבשלב זה בעצם נוצר סוג של "מועדוני חברים" עם מידה זאת או אחרת של אירגון יש מאין (כשבעצם חלק נכבד ממה שתופסים כיום כ"קהילות" הן בעצם סוג של "מועדוני חברים". ה. והשלב האחרון (שנסקור היום) הוא השלב של ההתמסדות - בעצם הפיכה של הארגון לסוג של ארגון ממוסד - אם זה עמותה, מלכ"ר או עסק חברתי ("סתם" עסק הרי הוא אינו יכול להיות משום שהארגון צמח מתוך קהילה וחברה מסויימת וברגע שמי מהם ירגיש ש"עושים עליו "קופה" - הרי מרבית האמון (יחד עם חלק נכבד מהקהילה/"מועדון חברים") יתפוגג לו ויתפזר (כפי שמרצה הבחור המוכשר הזה איתו נפגשתי לפני כמה ימים בהרצאה שהעביר לפני כמה שנים באיזה TEDx בעיר שלא באמת קיימת - "כסף משנה הכל").

 

אחד התחומים המרכזיים בו צמחו קבוצות, קהילות, פורומים, התארגנויות, ומועדונים הוא כמובן התחום של נשים שמתאחדות להן (ואני אישית מאוד ישמח אם יותר נשים ישלטו בעולם) אם זה ע"י פורומים, פלטפורמות בלוגים, קבוצות בפייסבוק, נטוורקים רשתיים מקומיים וגלובליים (הידעתן/ם לדוגמא שסופרסונה פותחים נציגות בניו יורק ?)


אזי כמה דברים קשורים שקורים בתחום הזה:

נפתח עם ה ירוע הרשמי והמפגש הראשון של קבוצת LeadWith Babies !המפגש יתקיים ב-23.10.17 (יום שני בבוקר) בגוגל קמפוס - לינק לאירוע (האירוע בהרשמה)

כמה ימים אחרי - ארגון אנו ANU משיק את פורום נשים אקטיביסטיות - לינק לאירוע:

ואז בסוף החודש - פורום המהנדסות - מפגש שלישי בנושא נשים בטכנולוגיה שמארגנת לשכת המהנדסים/ות


 

וסלון תרבותי מספר 53 של CO.CO. | Collective Collection (שיש להן מודל סופר מעניין ששווה לחפור עליו) בנושא עיצוב "שקרים קטנים ואסתטיקה ככלי מניפולטיבי"- נועה אהרון על עיצוב ככוח שמניע את ההחלטות היומיומיות שלנו - לינק לאירוע שיערך ב-26 לאוקטובר.

ולקינוח - שני קולות קוראים לתחום היצירתי



fgfg

קול קורא: פסטיבל אשה 2018 בסימן "גיבורות על"

פסטיבל אשה בחולון ייערך בין ה-8-10 במרץ 2018 בתיאטרון חולון המחודש

פסטיבל אשה יוקדש השנה לגיבורות העל הנשיות, ולאו דווקא וונדר וומן של גל גדות. יהיה זה פסטיבל שהוא מחווה למי שמשנות את חיינו בכל יום ויום. למי שהופכות את העולם הזה לטוב יותר, עשיר יותר, יפה יותר. לאלה שמזיזות הרים, שוברות קירות ותקרות זכוכית. גיבורות היומיום והנשגב כאחת, יוצרות באומץ ובאמונה בדרכן, משמיעות קול עז וברור ומקרבות את השוליים למרכז.


הוויקיפדיה מספרת שגיבור על הוא" דמות בדיונית, בדרך כלל אנושית, לרוב בעל יכולות על-אנושיות בהן הוא עושה שימוש לטובת הכלל. אלו היו אנשים פשוטים שעקב הנסיבות נעשו לגיבורים, ותמיד עמדו כנגד אויב אכזר וגדול מהחיים. שורשיהם של גיבורי-העל נעוצים בדמויות תנ"כיות כגון שמשון הגיבור או דמויות מיתולוגיות כמו אכילס והרקולס" ואף מילה על גיבורות נשים. לא מהמקרא ולא מספרות העת החדשה.


האם גיבורות העל הגיעו אלינו באיחור אופנתי, בלבוש מינימאלי ועקבי סטילטו, רק לאחר שגיבורי העל הצילו כבר את כל מה שאפשר להציל ?

יוצרות ויוצרים בכל התחומים מוזמנות\ים להגיש הצעות למופעים, התרחשויות במרחב ולשיתופי פעולה בין יוצרות ויוצרים מתחומים שונים, מהארץ ומחו"ל, המתכתבים עם נושא הפסטיבל.

עדיפות תינתן למופעים בבכורה בפסטיבל.


יש לשלוח חומר כתוב ומצולם על היצירה, וחומר על היוצרות\ים למייל: holonwomanfestival@gmail.com

עד לתאריך 10 בנובמבר 2017


למי שלא מכיר את קבוצת האמניות האקטיביסטיות "נשות הגורילה" אז ככה הן נראות וזה הלינק לאתר שלהן

קול קורא לאמניות בחיפה, ירושלים ולוד הגלריה בבית הגפן, סטודיו משלך ועיריית לוד – מתנ"ס שיקאגו מזמינים אתכן:אמניות דתיות, פלסטיניות ויהודיות המתגוררות בחיפה, ירושלים ולוד ובסביבתן!


בואו לקחת חלק בתכנית מנהיגות נשית תרבותית Women’s Cultural Leadership Project שמטרתה לקדם את התמקצעותן של אמניות דתיות בתחום האמנות החזותית וצמיחתן כמנהיגות משפיעות ומובילות בתחום התרבות בקהילות השונות. התכנית תפעל בשלוש קבוצות במקביל – אחת בכל עיר – שיתכנסו לסדרת מפגשים חודשית.


המפגשים יתמקדו בפרקטיקה האמנותית של כל אחת מהמשתתפות, לצד הקניית ידע וכלים על ידי נשות מקצוע משדה הכלכלה והמנהיגות האזרחית. גולת הכותרת של התכנית היא תערוכה קבוצתית בהשתתפות האמניות בכל אחת מהערים, שתערך לקראת סוף שנת 2018.


להגשת מועמדות לפרוייקט יש לענות על הקריטריונים הבאים:

אמניות הפעילות בשדה האמנות בשלוש השנים האחרונות לפחות, בוגרות מסלול לאמנות, רצון לקחת חלק בפרויקט ייחודי המשלב פיתוח פרקטיקה וחשיבה אמנותית עם קידום מקצועי , נכונות ומחויבות להיות נוכחת במפגשים ובתהליכים קבוצתיים לאורך שנת 2018 (המפגשים יתקיימו מדי חודש).


יש לשלוח קורות חיים, תיק עבודות ומכתב מוטיבציה קצר המסביר את רצונך לקחת חלק בתכנית לכתובת המייל: WCulture.leadership@gmail.com

תאריך אחרון להגשת מועמדות: 5.11.2017

פרטים נוספים למצוא כאן

bottom of page