מה לאדם (הויטרובי) ולאיפיון צרכים של קהילה
מכירים את האדם הויטרובי - מכירים, נכון ? "האדם הוויטרובי הוא רישום מפורסם של לאונרדו דה וינצ'י משנת 1490. הרישום, המשקף זאת עושה שימוש בפרופורציות ובסימטריה של גוף האדם, כסמל לשלמות ולהרמוניה. הוא מהווה ביטוי של גילוין מחדש של הפרופורציות המתמטיות של גוף האדם במאה ה-15, ונחשב לאחת מיצירות האמנות הידועות של הרנסאנס האיטלקי. הרישום עשוי בדיו - מידותיו: 34.3 ס"מ לאורכו ו-24.5 ס"מ לרוחבו. הרישום מתאר את צורתו של גבר עירום בשני מצבים ה"מונחים" זה על גבי זה כשידיו מושטות הצידה, כל אחד מהמצבים חסום, פעם במעגל, ופעם בריבוע. הציור והטקסט נקראים לעתים "קאנון היחסים"" (מתוך ויקיפדיה).
אז מה ל"אדם הויטרובי" ולפיתוח והובלה של קהילה ?
כולנו רוצים להיות מושלמים ולחיות בהרמוניה אם זה כאינדבידואל או אם זה כקהילה - לדעתי אנו לעולם לא נהיה מושלמים - אבל, היי - יש תמיד למה לשאוף... :)
לקהילה שלל צרכים כשלרוב היא מורכבת ממגוון פרטים שלכל אחד מהן/מהם עוד מגוון צרכים ייחודיים.. בתחילת דרכה של CommAgain ניסינו לחשוב על מודל הוליסטי ככל האפשר לאפיון צרכי קהילות כך שייתן מענה רחב ביותר לחברי הקהילה (כל קהילה והאופי שלה) והגענו למודל שקראנו לו "מי ככ"ה" ע"פ ראשי התיבות של מרכיביו כך שיהיה קל ככל האפשר לזכור אותו.
אז ללא הקדמות נוספות - מי ככ"ה - מודל איפיון צרכים לקהילות מושלמות*
מ - משמעות - מה המשמעות שהשתתפות ומעורבות בקהילה נותנת לחבריה.
מ - מקום / מרחב - איפה חברי הקהילה נפגשים ומהם המרחבים (הפיזיים והוירטואליים) בהם הם פועלים ועומדים לרשותם או יכולים לשתף.
מ - משאבים - מהם המשאבים שעומדים לרשות הקהילה (לעיתים קרובות ישנם לא מעט משאבים בקרב חברי הקהילה ועלינו כמובילי קהילה ליצור את "המעגל" ולראות מי יכול לשתף ומי צריך דבר מה) ומהם המשאבים הדרושים לה - זיכרו כסף זה דבר נהדר אולם ישנם משאבים ששווים לא פחות.
מ - מידע - איזה מידע יש לנו על חברי הקהילה (לעיתים ברמה הכי בסיסית - מה המיילים של כולם), ואיזה מידע נחוץ להם ומעניין אותם (החל ברשימת כל חנויות האמנות בארץ כשמדובר באמנים וכלה בהיסטוריה של הקהילה - איך, מתי ולמה נוצרה).
מ - מוכנות - כמובילי קהילה עלינו תמיד לשאול את עצמנו האם האדם שנמצא מולנו מוכן (ורוצה) להצטרף לקהילה - עלינו לזכור שקהילה לא תמיד מעניינת את כולם ולא כולם מוכנים לקבל על עצמם את האחריות והקווים המנחים של קהילה זאת או אחרת.
י - ידע - איזה ידע דרוש לחברי הקהילה בשביל להשתתף, להיות מעורבים וליצור (ידע הוא תובנות הנוצרות ממידע שעבר תהליך עיבוד).
י - יכולת - מהן יכולות חברי הקהילה (ומהם הפערים בין היכולת הנוכחית שלהם לבין האופטימלית/נדרשת) - ראה גם ידע/כלים/כישורים/הכרות.
כ - כלים - אלו כלים ישנם לחברי הקהילה והם יכולים לשתף אותם איש עם רעיהו ואלו כלים הם צריכים בשביל להתפתח
כ - כישורים, קשרים - מהם הכישורים הדרושים להם ואיך מעודדים קשרים בינם לבין עצמם, עם אנשי מפתח מחוץ לקהילה (וגם אלו קשרים יש לחברי קהילה שונים שיכולים לעזור לפיתוח הקהילה).
ה - השראה - כולנו זקוקים להשראה ועל אחת כמה וכמה בקהילה, השראה שנותנת לנו לחלום (בגדול), לקבל דוגמא ולקום עם מוטיביציה וחיוך על הפנים כל יום בבוקר
ה - הזדמנויות - אחד הדברים החשובים ביותר לנו בחיים - הזדמנויות היא מצב שבו נוצרת אפשרות לבצע משהו שאנחנו רוצים או יכולים להשיג. עלינו לשאול את עצמנו איך אנחנו משתפים בהזדמנויות שונות את חברי הקהילה - האם אלו הזדמנויות שמגיעות מחוץ לקהילה או נובעות מתוכה. (דוגמאות להזדמנויות: הצעות עבודה/מכרזים, אפשרות למפגשים עם אנשים מעניינים, גישה לידע/חומרי גלם וכ"ו), כשהזדמנות פוגשת יכולת ומוכנות אזי לרוב נולדת הצלחה.
ה - הכרות - קהילה לא נמדדת ע"פ גודלה אלא על פי רמת ההכרות ואינטימיות בין חבריה - איך אנחנו כמובילי קהילה מעודדים הכרות מעמיקה שמעוררת אמון בין חבריה ואיך אנו מכירים להם אנשי מפתח מחוץ לקהילה שרלוונטיים לפעילות שלה
ה - התנסות - אלו התנסויות אנו מתכננים לחברי הקהילה - כאלה שיעזרו והתפתחות האישית של כל אחד ואחד מהם וגם כחוויה משמעותית של הקהילה (או חלק ממנה) כמכלול, רצוי לתכנן את ההתנסויות ע"פ רמת הניסיון, ידע והכישורים השונים שיש לכל חבר קהילה, כשהתנסויות יכולות להתפתח למסורות וטקסים.
ככל שינתן מענה מקיף (במידת האפשר) שמתייחס לכל אחת מהקטגוריות ונותן להן מענה/ייצוגיות/פעילויות/מפגשים וכ"ו - אם זה ברמת האונליין והאופליין המשלב בינהן כך ייטב לקהילה ולחבריה ויאפשר להם לשגשג.
האם יש לכם עוד אלמנטים אולי להוסיף או אולי תפיסה שונה לאפיון צרכים של הקהילה ?
* הקהילות שלנו לעולם לא יהיו מושלמים אבל לפחות יהיה לנו למה לשאוף