לכוון את הרוח
קידום מטרות אסטרטגיות
באמצעות קבוצות וקהילות בארגון
ס ד נ ה ל ה כ ש ר ת מ נ ה ל י ם
בואו להכיר כיצד מועילה לארגון התפיסה הקהילתית,
שמעודדת אנשים לדרך של מעורבות מתוך אכפתיות.
בסדנה תלמדו לאפיין סוגים שונים של קבוצות וקהילות, ותכירו מודלים שונים של תוכניות פעולה.
כך תגבשו את תוכנית העבודה שלכם בהלימה ליעדים עסקיים שהצבתם.
הסדנה מחדדת ראייה מערכתית, מעשירה חשיבה עסקית ומתאימה למי שמבקש/ת להוביל.
״הכוח החדש של הרשתות פועל בצורה שונה, כמו זרם. נוצר ע״י רבים. פתוח, השתתפותי ומונע ע״י חיבורים. הוא מופץ ומתפזר. כמו מים או חשמל, הכי חזק שהוא עולה בפתאומיות. המטרה עם כוח חדש היא לא לאגור אותו אלא לתעל אותו."
Jeremy Heimans & Henry
מה יצא לארגון מתהליך ההכשרה הזה:
-
התנסות במודל ליצירת התאמה בין יעד אסטרטגי לבין אפיון ופיתוח קהילה
-
שיפור תקשורת פנים ארגונית ליצירת תהליכי קבלת החלטות גמישים וזריזה
-
טיפוח הידע הארגוני בתהליכים וכלים סדורים
הכישורים שאותם י/תרכוש/ת המשתתף/ת:
-
פיתוח מיומנויות של הובלת תהליך שינוי
-
טיפוח חשיבה אסטרטגית, ותרגומה לתוכנית פעולה
-
הכרת מודלים וכלים להעצמת עמיתים ועובדים
הובלת יוזמה בארגון
-
נתרגל חשיבה במושגי פיתוח עסקי, ונלמד להגדיר יעד אסטרטגי לקבוצה
-
נאפיין את סוג הקבוצה ומשתתפיה. נתרגל ניתוח מניעים ודרכי פעולה שמובילים להצלחה. הגדרת פעילות ממוקדת בתוצאות ויעדי - מפתח אותם ניתן למדוד (Kpi's ו-OKR)
טיפוח ראייה אסטרטגית
-
נתרגל חשיבה במושגי פיתוח עסקי, ונלמד להגדיר יעד אסטרטגי לקבוצה
-
נאפיין את סוג הקבוצה ומשתתפיה. נתרגל ניתוח מניעים ודרכי פעולה שמובילים להצלחה. הגדרת פעילות ממוקדת בתוצאות ויעדי - מפתח אותם ניתן למדוד (Kpi's ו-OKR)
כל המפגשים יתקיימו בהובלת אמיר דרור - מייסד "היתרון האותנטי" ורעי דישון - מייסד CommAgain.
נעים מאוד, רעי דישון
ב-2002 לקראת סיום הדרכה בת חודשיים במחנה נוער בארה"ב, הזמינה אותי חברה ל-Burning Man - לשבוע ימים בלב המדבר בו אז התקבצו 24,000 איש ואישה למגה אירוע - פסטיבל ססגוני של פסלים בתנועה, מופעים בדיוניים ואירועי פנטזיה. כבר בסיבוב הראשון שעשיתי "בשכונה" הבנתי שרק תהליך שיש בו חופש וסדר גם יחד, יכול לקבץ אלפי אנשים כדי ליצור את הפלא הזה.
כבר אז הייתי מעורב מעל עשור בעולם הקהילות, אבל שם הבנתי שרק תפיסה המשלבת עשייה בעלת משמעות אישית במרחב חברתי, שמונעת על פלטפורמה טכנולוגית יכולה לאפשר הקמה של עיר בשום מקום.
ההכשרה שלי בעיצוב תעשייתי הקנתה לי דרך חשיבה, מודלים וכלים פרקטיים לניהול תהליכים. תהליכי שינוי מורכבים, כאלה שיוצרים פריצות דרך, תמיד היו עבורי אזורי אתגר ותשוקה. זאת גם הסיבה שאני נמצא בתנועה בין עולם האמנות, להדרכה ולעולם הקהילות. אני אוהב לעשות סדר בכאוס תוך כדי דיאלוג עם אנשים. שם מתעורר בי השילוב שבין האמן היוצר האינדיבידואל, לבין רעי שאוהב ליצור סדר חדש ולעבוד עם עוד אנשים.
בעיסוק של הובלת קהילות אני מוצא את עצמי חושב במושגים מופשטים, לצד צורך להוריד את הכל לקרקע, שם אני במיטבי. בנוסף גם טכנולוגיה מעוררת אותי. יש בי גם סוג של מהנדס שזקוק לסדר שמצוי בתהליך כתיבת קוד. ולכן החיבור שלי עם טכנולוגיית תקשורת חברתית כל כך חזק.
אחד הביטויים של יצירת סדר באוקיינוס של אפשרויות היא עבודת האוצרות שעשיתי עבור מרכז המבקרים לחדשנות וסטרטאפים של פרוייקט תגלית (בבורסה לניירות ערך בתל אביב).
נעים מאוד, אמיר דרור
מזה 25 שנים שאני מעורב בטווח רחב של תהליכי שינוי; כיועץ ארגוני וכמאמן קריירה. לאורך השנים פגשתי בתופעת "פריחה שמאחרת לבוא" - דינמיקה של נביטה, השהייה ארוכה, ולפתע, באופן שלא ניתן לצפות או לתכנן, דברים קורים. כך מגלה פרספקטיבת הזמן שהתחלנו להמציא את עצמנו מחדש זמן רב לפני שהתוצר מופיע. זה קורה בתהליכים אישיים, וגם בעסקים. רעיון שצץ נזנח, ורק אחרי תקופה נחזור לקדם אותו.
נשמע לך מוכר?
התפישה המקצועית העדכנית שלי התחילה במסע "החינוך הביתי" של אשתי ושלי. דרך שבה הורים לוקחים אחריות מלאה על חינוך ילדיהם. בתחילת הדרך התחלנו לפגוש עוד ועוד משפחות שהתנהלו מתוך אותה אג'נדה, וגילינו קהילה גדולה. שם נבטו בי שני יסודות שבמשך הזמן השפיעו על העשייה המקצועית שלי: "פיתוח ארגוני באורינטציה קהילתית", ושיטת הקואצ'ינג שפיתחתי, "היתרון האותנטי"
מרכיב יסודי בתפיסת החינוך שלנו היה מתן חופש לילד לפעול מתוך התשוקה שלו ברגע, ולא מתוך תוכנית חיצונית. לימים תרגמתי את העיקרון הזה לכלי מרכזי בשיטת האימון שפיתחתי: זיהוי וניתוח הצלחה ספונטנית. תהליכי האימון שהנחיתי הוכיחו שמנהל כמו הורה, יכול להיות דמות מעצימה, ולהפוך למנהיג שמבקשים להקשיב לו.
יסוד נוסף שנבט בי באותה תקופה, רלוונטי כיום מאי פעם, הוא מה נדרש מאדם שמאיץ שינוי. את זאת למדתי מתוך התפיסה שלי את עצמי כמאיץ שינוי בארגונים ותהליכים ממוסדים. כנראה שמאז ימי התיכון גיליתי את עצמי כמי שמתבונן מהצד על המרחב המשפחתי והחברתי שלא ממהר לקבל את המוסכמות כמובן מאליו. מתוך כוונה כדי ליצור שיח כנה, משמעותי ומפתח.
יותר מאי פעם, ארגונים זקוקים כיום, לבחון את הנחות היסוד לגבי המבנה הארגוני והתהליכים העסקיים שלהם. שכן, טלטלות טכנולוגיות ומגמות חברתיות מסמנות עידן חדש. המציאות מעידה על צורך במבנים ארגוניים שטוחים יותר, ובמיומנויות חדשות. כל זאת כדי לשמור על רלוונטיות ולעמוד בקצב. תהליכים אלה זקוקים למרחב בטוח ולמניחי גשר שכבר צלחו משברים, מכירים את מערבולות אי הוודאות, ואת החששות והתנגדויות. מהלכים אלו זקוקים לליווי קשוב ולהנחייה מעצימה - פרקטיקות יסוד בארגז הכלים שאני נושא.
-פירוט על הסדנא-
-
תוכניות הדרכה נוספות שאנו מציעים:
-
הרצאת השראה להתנעת חזון ארגוני (הצגת מקרה וניתוח תהליך מותאם לארגון שלכם)
-
סדנת "חושבים שת"פ - לומדים קהילה" - סדנה חווייתית להתנעת פיילוט
-
סיור גרפיטי - מה לומדים מאמנות רחוב על תקשורת בין מחלקות בארגון.
-
דור הענן וארגוני העתיד - הרצאת מבוא - מודלים חדשים של מנהיגות, פיתוח קהילות וארגונים
דברו איתנו - אנחנו מקשיבים
-פירוט על הסדנא-
גישת ההדרכה הינה רב תחומית ובמספר ערוצים:
-
תוך כדי למידת תוכן אחד, ניגע בעולמות תוכן נוספים להעשרה ולניצול הזמן
-
התהליך מתנהל גם בסדנה וגם במרחב עבודה דיגיטלי ייעודי
-
הקפדה על ניהול תהליך למידה אישי וקבוצתי
-
קיום פגישות אישיות בנוסף למפגש הקבוצתי
מסגרת הסדנה: -
4 מפגשים של 4 שעות בכל מפגש
-
הקבוצה תמנה עד 12 משתתפים
-
סה"כ היקף הקורס 35 שעות אקדמיות
-
מקום: מרכז הדרכה שלנו ברעננה, זרחין 10
-
מחיר: 3700 ש"ח + מע"מ (הנחה של 15% למשתתף/ת שני מאותו ארגון)
הסדנה מתאימה ל: -
בעלי תפקידים שמעניין אותם להוביל תהליכי דיגיטציה בארגון
-
למי שמעוניין לקחת חלק פעיל בתהליך למידה פותח ראש, יישומי, השתתפותי ודיאלוגי.
-
למכירים בכך שהאתגרים שאיתם הם מתמודדים אינם בלעדיים להם, ושכמותם מתמודדים מנהלים בארגונים אחרים.